Het beste uit Marokko; hedendaags design uit natuurlijke materialen, steeds ambachtelijk geproduceerd.

Argan: van pit tot wonderlijke olie!

ARGAN

Aranolie wordt geperst uit een pit die groeit aan een 'arganier,' de 'argan-boom.' Deze zeldzame boomsoort groeit enkel in bepaalde regio's in Marokko, aangezien ze zowel een zeer droog klimaat als een zeer voedzame bodemgrond nodig heeft om te bloeien. Dit levert naast prachtige landschappen en bescherming tegen verwoestijning, ook de veelzijdige vrucht op. De noot die aan deze boom groeit heeft immers, na verwerking, een helende werking op het lichaam.

 

 

Er kunnen twee types olie verkregen worden uit de argannoot, naargelang het al dan niet roosteren van de pit. De ene versterkt de innerlijke mens, de culinaire arganolie, en is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. De andere versterkt de natuurlijke kracht van huid en haar, de cosmetische olie.

 

 

Na het manueel oogsten worden de noten gebroken en de pitten verzameld. Om  één liter olie te verkrijgen heeft met ongeveer 65 kilo pitten nodig, wat de prijs van de olie verklaart. Pas na het malen van deze, al dan niet gebrande, pitten verschijnt uiteindelijk het 'Marrokaans goud.'

 

 

De vloeistof die door het malen en persen vrijkomt, is de pure arganolie. Door de rijke combinatie van onverzadigde vetzuren, linozuur en vitamine E heeft ze een  helende en voedende werking op zowel huid als haar. Arganolie helpt bijvoorbeeld een beschadigde huid sneller te herstellen. Zo genezen en verdwijnen littekens, rimpels, striemen en kloven sneller. Men kan de olie net zo goed preventief gebruiken, om bijvoorbeeld striemen te voorkomen, een droge huid te behandelen of om uw huid goed gevoed en glanzend te houden. Daarnaast kan de olie eveneens gebruikt worden om het splijten van haarpunten tegen te gaan of het verzorgen van een baard.

Door de sterke gecondenseerde werking van de olie wordt deze vaak verwerkt in schoonheidsproducten. Wij verkopen ze echter puur, waardoor een kleine dosering reeds resultaat geeft. Bovendien is onze olie 100% biologisch!

Bio arganolie €12,95

Daarnaast verkopen we onze 100% bio argan ook verwerkt in een klassiek stuk zeep. Hierdoor wordt uw huid gevoed terwijl u ze reinigt.

Lees en leer meer over Argan via de website van befair.